Jack Stoop prolongeert clubkamioenschap libre

Eigenlijk was het al snel duidelijk dat het voor Henk Verbraak een moeilijke avond ging worden. De ballen die hij van tegenstander Jack Stoop kreeg lagen niet makkelijk en geen moment slaagde Henk erin ze te 'verzamelen'. Tegenstander Jack Stoop lukte het niet om grote series te maken, maar hij maakte wel een hele hoop kleine series, waardoor hij van meet af aan op titelkoers lag. Beide finalisten hadden in de halve finale aangetoond klaar te zijn voor de finale. Henk vertoonde een grootse vorm door Henri Zwiers snel opzij te zetten. Jack had het aanvankelijk wat moeilijker tegen Martijn Tetteroo maar liep uiteindelijk toch uit naar een ruime overwinning. Overigens eindigde de troostfinale tussen Henry en Martijn in een terecht gelijkspel.

De finale speelde zich zoals gebruikelijk af op de feestavond van DPP. Al om half zeven verzamelden de biljarters en aanhang zich voor het lekkere feestmaal dat bereid werd door Café De Put. Een mooi opgemaakt buffet dat iedereen zich heerlijk liet smaken. Op naar het toetje van de avond, de finale van het clubkampioenschap libre. En die werd dus gewonnen door Jack Stoop met een mooi gemiddelde van 2.78. En daarmee prolongeerde de oud-voorzitter zijn titel, want ook vorig jaar won hij de finale.

Mooie woorden waren er nog van voorzitter Jack Brandt voor Matthijs de Visser, die na 40 jaar penningmeesterschap afscheid nam van het bestuur. Eerder was Matthijs door alle leden al unaniem benoemd als erelid van DPP. Voorzitter Jack had daarnaast nog een mooie oorkonde gemaakt, die de volgende dag werd overhandigd aan Matthijs (Helaas kon Matthijs persoonlijk niet aanwezig zijn op de finaleavond).

Vlak voor de opstoot, Henk Verbraak (l) en Jack Stoop.

Jack Stoop wint de opstoot en beslist om zelf te beginnen.

Laatste moment van rust voordat Jack met de aquitstoot gaat beginnen.

Op de voorgrond de librebekers, op de achtergrond de driebanden wisselbokaal.

Hij is er heel blij mee, Johan Schults (l) krijgt uit handen van voorzitter Jack Brandt de wisselbokaal driebanden.

Mooie woorden en een prachtige oorkonde waren er voor penningmeester Matthijs de Visser,

die na 40 jaar penningmeesterschap afscheid neemt van het bestuur.

Ook de uitbaatster van de Put werd niet vergeten. Geen bloemetje, want daar houdt ze niet

van, aldus Jack Brandt, maar wel een haarverzorgingsset.

Een selfie van de nummers drie, Martijn Tetteroo (l)

en Henry Zwiers.

Uiteindelijk toch een mooie prestatie van Henk Verbraak,

tweede in het libre kampioenschap.

De clubkampioen, Jack Stoop (r) wordt toegesproken...

en uiteindelijk beloond met de wisselbokaal.