Johan Schults eerste winnaar Clubkampioenschap Driebanden

Vrijdag 18 juli werd de finale gespeeld van het clubkampioenschap driebanden. Een unieke finale, want dit was de eerste keer dat deze discipline werd gespeeld. De eerste finalist, Jan Smits, had in de halve finale afgerekend met Marco van Pruissen en Jack Stoop. Johan Schults, de andere finalist, toonde zich te sterk voor Johan Vos en Jordi van Hal.

En zo begon onder leiding van Jack Brandt en gearchiveerd door Leo Smits rond half acht finale. Jan moest 20 caramboles maken, Johan twee meer. En in het begin ging het gelijk op. Tot de 16e beurt waarin Johan in twee beurten drie caraboles maakte en een lichte voorsprong nam (7-5). En ondanks dat Jan nog een aantal beurten probeerde aan te haken liep Johan in beurt 31 met een serie van 4 definitief uit (17-9). En even later, in de 51e beurt, bracht hij de eindstand van 22-13 op het scorebord met een mooi gemiddelde van 0.431.

Op zijn prijs moest hij nog even wachten, want die werd de volgende dag op de feestavond uitgereikt (zie hieronder). Johan gefeliciteerd en succes met verdedigen hiervan volgend jaar!

Voorzitter Jack Brandt (r) reikt de fraaie wisselbeker uit aan winnaar Johan Schults.